Boken om Mats Kardell, Bodybuildare, VM medaljör, pappan, föreläsaren

Nu är vi helt plötligt här och vi är säkert många, många som väntat på sanningen om Mats Kardells egen berättelse om sitt liv. Jag som skriver, kan lika gärna vara ansiktslös och utan namn. Det enda som kan vara intressant om mig är att jag, liksom många andra har funderat och undrat. Vad hände med Mats? Hur stor var Mats på den internationella bodybuildingscenen? Varför gick det som det gick, med doping, steroider och brott? Hur lever Mats sitt liv idag och hur är hans relation med barnen?

Biografi 2015

När jag under hösten 2014 fick se att Mats Kardell valt att beskriva sitt liv tillsammans med Katarina Johson blev jag överlycklig, för det första, läser jag i princip enbart biografier då jag anser att jag lär mig mer om människor och mig själv på det sättet. Mats biografi är den biografi jag ser mest fram emot av alla biografier 2015. Att få ta del av och förstå vad som driver en bodybuilder på den svenska och internationella bodybuildingscenen är en dröm för oss som vill ta till oss livsporträtt.

Vad gör en biografi till en bra biografi?

Jag kan tyvärr, för Mats skull, bara säga att det måste gå åt skogen! Visst det är sorgligt, men det finns inga historier värda att berätta utan stora misslyckanden, sorg och tragedi. Mats Kardells biografi borde således innehålla allt som en historia ska innehålla. Verkligheten är alltid mer spännande än fiktionen och Mats liv är i högsta grad verklighet. Att gå från extrem framgång, en lysande och stigande stjärna inom bodybuilding till en slocknande och fritt fallande stjärna, fallande mot missbruk och utanförskap.

Att förändra sitt liv

Här bjuder Mats oss på den slutgiltiga dramaturgin för att skapa en intressant historia. Mats tar tag i sitt liv, han väljer att förändra och ger sig själv en andra chans. Oavsett vad Mats Kardell har gjort mot sig själv, mot sina nära och kära och mot omvärlden så förtjänar han att vi ger honom detta tillbaka, ger Mats sig själv en andra chans så ska vi också ge honom den chansen