Telisol Outlet driver Mats Kardells sida

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Telisol Outlet driver Mats Kardells sida

Telisol Outlet är ett projekt till förmån för hemlösa som drivs via företaget Telisol. Projektet har varit igång sedan hösten 2014 i samarbete med Skåne Stadsmission.

Projektet är skapat av Telisol med den långsiktiga ambitionen att minska sprickor i samhället, att skapa ett proof of concept att man som företag i exemeplvis Telekombranschen kan ta ansvar utöver sin dagliga verksamhet.

Telisol Outlet, hand i hand med Mats Kardells historia

Varför stöttar vi det här? Vi ser det så här: -Efter Mats enorma framgång på den internationella bodybuildingscenen så hamnar hans liv i spinn, ner i ett destruktivt missbruk, utanförskap och hemlöshet. Mats har sedan en längre tid tagit tag i sitt liv, förändrat det och för att klara detta måste man ha stöd, stöd av omgivning och samhället måste ge varje individ en ny chans. Telisol Outlet strävar efter samma mål, att ge människor en andra chans.

Den långsiktigt drömmen

I have a dream, sades av en vis man och även Telisol och Telisol Outlet har en dröm. Att kunna skapa ett forum för återanpassning för individer som hamnat utanför samhället! Vi försöker idag sälja telefoner där vi ger hela omsättningen till hemlösa. Tyvärr räcker inte detta, Telisol som företag MÅSTE engagera sig ännu djupare för att göra ett avtryck, för att förändra! Vi måste se till att släppa in och skapa möjligheter för människor som är utanför idag, de måste få vara en del av oss i framtiden. Hur gör vi som företag för att kunna anställa en människa i utanförskap? Vilken hjälp kan vi få? Vi menar inte att Telisol ska ha ekonomisk hjälp för att kunna återanpassa en individ, om vi behöver den sortens stöd så har vi inte åstadkommit någonting. Frågan är hur Telisol kan få hjälp med praktiskt stöd för att hjälpa en människa som inte bara ska klara sitt arbete i vårt företag utan vilken hjälp som personen kan få i vardagen, boende, fritid osv.

När ska detta ske?

När vi startade Telisol Outlet projektet så sa vi inom 3 år men vi inser redan nu att vi måste försöka få detta att hända nu! Vi hoppas att kunna återkomma med mer information om framstegen redan innan sommaren 2015.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]