Fotografera Mats Kardell

Nu ska jag berätta om hur man gör när man fotograferar Mats. Man träffar honom några gånger och så säger man att ”nu vill jag ta några foton, vi behöver till fb-sidan och hemsidan”. Mats säger då att vi får ta det en annan dag, han har inte lust/har inte rakat sig/ska göra något annat, ja, han vill helt enkelt inte. Men så en dag är han med på noterna när jag är med honom på hans arbetsplats. Vi kliver ut i den stora träningslokalen och jag tänker mig att jag ska bränna av en serie på lite olika ställen och i olika poser. Mats ställer leende upp sig, jag tar två foton och han ber att få titta. ”Det där bli bra” säger han och stegar resolut ut från lokalen med mig i hasorna.

Vi kanske kan ta några till? försöker jag Nä. Helt onödigt, tycker Mats. Och på sätt och vis har han rätt. Det ena fotot är nu ny profilbild, det andra har ni här. Och de blev ju bra båda två.Mats Kardell Tranås gym bodybuilding bodybuilder idag död vad gör