Janne ”Lillen” berättar om Mats

Mats Kardell Janne lillen bodybuilding bodybuilder

Jag har känt Mats sen tonåren (!) och ett starkt minne var när han deffade inför en tävling och inte käkade mer än nödvändigt. En dag frågade han mej om vi inte kunde gå ner på stan och fika.

– Visst, sa jag men tänkte: Ska han fika så nära tävling?

På fiket står Mats först i kön och öser på med bullar, kakor och bakelser. Han betalar och tar brickan och sätter sej. Jag kommer efter med en slät kopp kaffe och tittar storögt på Mats och tänker att han är en idiot som förstör uppladdningen med detta fett- och kolhydratintag. Då gör Mats det oväntade och skjuter över brickan till mej och säger:

– Ät!

– Men va fan? säger jag.

Ät! säger Mats igen och jag öser in. Mats sitter och stirrar på mej som en hungrig fågelunge. När jag är klar säger Mats:

– Var det gott?

– Ja för fan, säger jag.

– Bra, säger Mats, då är jag mätt med.

Det intressanta med detta minne är att det bekräftar det Mats har berättat när jag intervjuat honom. Inte just denna händelse, men liknande. De extrema dieter han gick på fick honom att bete sig minst sagt skruvat. Ja, inte bara han, berättelsen om hans första EM i Bryssel går inte av för hackor. Kommer att berättas i boken i kapitlet ”Junior-EM i Bryssel 1980”.

Stort tack till Janne ”Lillen” för denna inskickade berättelse. Har du också något du vill berätta, skicka det gärna som meddelande till Matskardellboken eller via hemsidan.