Mange Hellberg Mats Kardell Bodybuilding

Hösten 1990 flyttade Mats från Göteborg till sin frus uppväxtstad Sundsvall där han bland annat arbetade deltid på ungdomsgårdar. En av de killar som han då kom i kontakt med heter Mange Hellberg. Via Filip Pettersson har vi tipsats om att Mange har skrivit om Mats på Instagram. Han skriver bland annat om hur han grät när han fick reda på hur Mats gick ner sig i missbruk. Mange skriver också: ”En dag när jag kom till Centrumvillan, hade jag haft en riktigt skitig dag. Fan, jag kommer ihåg det så väl. Då kom Mats med en påse t-shirts av märket Ball. Jag tror det var första gången någon gav mig något utan att vilja ha något tillbaka. (…) Du gav mig så mycket när mitt liv var ett totalt kaos. Jag är jävligt tacksam för den tiden. Och jag tror inte jag pratar bara för mig utan för alla ungdomar som hände på gården när du var där.”

Mange Hellberg är idag nykter efter många år i missbruk och arbetar bland annat med musik. Här är en av hans mest kända låtar ”Simma eller sjunk”, en titel som flera hundra fans och vänner (bland annat Mikael Persbrandt) tatuerat in, något som han bland annat pratat om hos Malou på TV4: